I'm on top of the world
10 november 2014 - Toronto, Canada
Hello Hello,
Hoewel mijn vorige reisverslag nog geen 2 dagen oud is, heb ik toch al weer genoeg te vertellen om een nieuw verslag te schrijven. Gisteren ben ik namelijk, per Greyhound, afgereisd naar Toronto. Daar had ik afgesproken met Ivo om de stad te gaan verkennen. Voor degene die niet weten wat een Greyhound is; dit is een grote bus die alle steden met elkaar verbindt (niet alleen in Canada maar ook in de USA en Australië). Hoewel de Greyhound een kwartier te laat aan kwam in Waterloo en de bestuurder enigszins op mr. Bean leek, kwam ik wel op tijd aan in Toronto. Daar stond Ivo mij al op te wachten. Samen hebben we eerst een kop koffie gepakt bij de Tim Hortons (een soort Starbucks maar dan meer gericht op ontbijt) en vervolgens hebben we de metro gepakt naar Union Station.
Vanuit Union Station zijn we naar de kade van Toronto gelopen om daar de veerpont te pakken naar Toronto Island, een eilandengroep net uit de kust van Toronto. Aan de kade hebben we twee fietsen gehuurd zodat we sneller Toronto Island konden verkennen. Omdat we niet in het hoogseizoen zaten was het lekker rustig op Toronto Island en konden we rustig rondfietsen. Vanaf het eiland hadden we een heel goed uitzicht op de skyline van Toronto, zoals op de foto's wel te zien is.
Het volgende punt op de agenda was de CN tower, de hoogste toren van Toronto zoals ik in mijn vorige verslag al had gezegd. Ook hier was het lekker rustig dus hoefde we niet lang in de rij te staan voor de lift. De lift heeft een glazen behuizing zodat je mooi kan zien hoe je omhoog ging. Het uitzicht vanaf boven was echt adembenemend, geen enkele foto die ik gepost heb kan goed weergeven wat wij zagen. De toren zelf is 550 meter hoog en het observatiedeck zit op een hoogte van 350 meter. Je kan helemaal rond de toren heen lopen, zowel binnen als buiten en hebt dus een 360 graden beeld van heel Toronto en omstreken. Daarnaast iser een glazen vloer waardoor je recht naar beneden kan kijken. Natuurlijk gingen we op de vloer liggen en foto's maken :p.
Eenmaal weer beneden liepen we een sportsbar binnen en hebben daar wat pilsjes gepakt en gegeten. Toen we binnenliepen was het heel erg druk in de bar maar van het een op het andere moment zaten we nog maar met z'n tweeën in de hele kroeg. Wat blijkt; de basketbalclub van Toronto moest spelen in het Air Canada Centre een paar meter verderop. Iedereen kwam zich dus in de kroeg voorbereiden op de wedstrijd en ging vervolgens naar de wedstrijd. Ten slotte wilde ik ook nog graag een T-shirt van het Hard Rock Café dus daar zijn we nog even langs gegaan en hebben we ook nog een pilsje gepakt. De Greyhound vertrok weer om half tien dus het was weer tijd om naar Waterloo te gaan.
Al met al was het een zeer geslaagde dag en hebben we het heel erg naar ons zin gehad. Het was leuk om te zien dat Ivo een heel andere cultuur van Canada meekrijgt dan ik. Waar Waterloo te vergelijken is met Eindhoven kun je Toronto vergelijken met New York.
Groetjes!!

Geweldig dat je zo hebt genoten in Toronto, ook wij vonden bij ons bezoek aan Canada de CN tower prachtig en als wij dan terug denken aan onze eerste bezoek aldaar was het een enorm verschil hoe ik het 3 jaar geleden van het uitzicht heb genoten zo immens dat daar in die tijd is bij gebouwd, maar ja waar niet he. En Tim Hortons is een groots begrip voor Canadezen met lekkere koffie , dat zeker. Ik hoop dat je nog heel veel mooie dingen gaat beleven de komende tijd, lieve groetjes have fun
Wat leuk dat je zo hebt genoten in Toronto, CN tower heeft een machtig uitzicht, heel bijzonder en ik vond het een enorm verschil met hetgeen erbij gebouwd is door de jaren heen , maar ja waar is dat niet. En je hebt gelijk it's a big city !! We hopen dat je nog heel veel gaat ontdekken en gaat zien, veel plezier daarmee en geniet nog maar een keer van lekkere koffie bij Tim Hortons want dat is een groot begrip in Canada, have fun en tot snel maar weer groetjes
Groetjes